Oprichtster Dorine Mobron is storytelling- en presentatiecoach
3771
page-template-default,page,page-id-3771,page-parent,bridge-core-2.1.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Mijn verhaal

Wat wil je betekenen? Die vraag stel ik mezelf ook en steeds opnieuw. Ondernemen is voor mij een voortdurend creatief proces en taal speelt een grote rol daarin. Al 16 jaar begeleid ik ondernemers en leiders binnen organisaties bij het helder onder woorden brengen van hun ‘Why’ (zie Simon Sinek). En het uitdragen ervan middels storytelling.

Mijn verhaal

Ik heb in die 16 jaar gezien hoe lastig het is voor leiders om medewerkers of klanten mee te krijgen in hun verhaal. Vaak komt dat doordat er eigenlijk geen ‘verhaal’ is. Of het is vooral een mooi zondags ‘wensverhaal’ dat op maandag in de praktijk geen aansluiting vindt.

Hoe leg je toch die brug? Hoe zorg je ervoor dat het een gezamenlijk verhaal wordt?

Ik ben me gaan toeleggen op de kern van iedere verandering: het organisatie of ondernemersverhaal. Wie zijn wij en welke ervaringen en gebeurtenissen hebben ons gevormd? Welke betekenis willen we hebben, waar geloven we in, hoe gedragen we ons daarnaar en welke verhalen illustreren dat?

Die vragen stellen en de antwoorden naar verhalen ver-talen; dat is wat ik doe en waar ik goed in ben. Het is mijn rol om de eigenheid, betekenis, missie en drijfveren van leiders helder onder woorden te brengen, voel- én zichtbaar te maken.

Wat kan je verwachten van mij?

Ik ben een creatief denker, een doorvrager, zeer taalgevoelig en iemand die energie kan losmaken. Ik weet wat er in de wereld gebeurt en vind de rode draad in de ‘chaos’. Daarbij heb ik een grote passie voor iedereen die zijn nek uitsteekt. Ik geef de feedback die nodig is. Ik houd sowieso van transparantie.

Ik werk graag voor mensen die zowel ambities als idealen hebben.

Een greep uit mijn klanten

 • Start Ups en MKB ondernemers
 • Gemeente West Betuwe
 • Brocacef
 • Regio College Zaanstad-Waterland
 • Provincie NoordHolland
 • Pantheon Woningcorporatie
 • Gemeente Wormer-Oostzaan
 • Kunstenaars en ZP’ers
 • Shell
 • Staatsbosbeheer
 • Bibliotheken en overkoepelende provinciale organisaties
 • NUON

Mijn Verhaal - Dorine MobronIk ben storytelling- en presentatiecoach, missie-visie ver-taler, marketeer en redacteur met gevoel voor taal en beeld. Ik weet hoe je de basis legt van een succesvolle onderneming of organisatie waar het fijn (mee) werken is.

Throwback

In 2001 was ik mede oprichter van: TerSprake. Aanvankelijk gericht op klantgerichtheid voor grote corporates en later voor culturele en maatschappelijke organisaties, ben ik me steeds meer gaan toeleggen op de missie & visie ontwikkeling.

Na 12 jaar nam ik de afslag naar DoVision met als focus: missie & visie ontwikkeling, en  specialiseerde me in storytelling.

De rode draad in alles wat ik deed en zal doen, is het Verhaal en het uitdragen ervan. Ik zie mezelf als de ‘ver-taler’ van de ideeën en intenties van mijn klanten.

Ik coach en train professionals, ondernemers en leiders om hun verhaal (de drijfveer waar alles om draait) niet alleen helder te krijgen, maar ook om dit uit te dragen. Online en offline.

De Nootenkraker

Sinds 2017 ben ik ook Co Managing Partner bij De Nootenkraker – voor de nieuwetijdse bedrijfscultuur. Samen met Coen Jutte begeleid ik organisaties in de transitie van ‘verticaal naar horizontaal’ samenwerken. Er worden in die verandering veel harde noten gekraakt. Wij zorgen voor een vliegwiel door te beginnen met een ‘coalition of the willing’. Daarnaast zetten we storytelling, theater en muziek in om de ‘growth mindset’ van mensen een boost te geven.