Tekst en redactie

Verhalen ophalen

Welke verhalen leven er in de organisatie of onderneming? En daarbuiten? Hoe illustreren de verhalen van medewerkers en klanten het overkoepelend verhaal? Of spreken die verhalen het ‘formele’ verhaal misschien tegen? Ik haal ze op door mensen te interviewen en er bijvoorbeeld een boek van te maken, voor in- of extern gebruik.

Intern versterken verhalen de verbinding en extern laten zij zien waar de organisatie voor staat en wat er ‘achter de schermen’ gebeurt.

Verhalen redigeren

Bij het redigeren let ik niet alleen op taalkundige zaken zoals stijl, spelling en woordgebruik, maar ik bekijk het manuscript ook inhoudelijk; in detail en als geheel. Is het goed opgebouwd? Komt de kernboodschap goed uit de verf? Sluit het aan bij doel en doelgroep?

Behalve zakelijke teksten als blogs en artikelen, websites, managementboeken en e-books van ondernemers, redigeer ik ook romans. Zijn de personages, relaties en gebeurtenissen mooi en geloofwaardig uitgewerkt? Hoe kan dat allemaal eventueel nog beter en congruenter?

Uitgangspunt is altijd jouw propositie: wat ‘beloof’ jij je publiek. En komt dat, in alles, over het voetlicht?

Wil je eerlijke en constructieve feedback tijdens het schrijven van je boek? Dat kan. Ik help je om door te schrijven tot het echt rond is. Ik kijk met je mee om je boek, of het nu gaat om fictie of non-fictie, naar een hoger plan te tillen. Daarbij geldt uiteraard: ik adviseer, jij beslist.

Visual storytelling

Een verhaal uitdragen gebeurt niet alleen ‘live’ maar ook in teksten op de website, op social media, in artikelen, in offertes zelfs, en natuurlijk ook in boeken. Visual Storytelling is ook belangrijk. Mensen denken in beelden. Dat geldt in extreme mate zelfs voor de jongste generaties. Beelden raken de emotie. Beeld en tekst moeten elkaar versterken.

Als redacteur, communicatie professional en als fotograaf, heb ik een jarenlange ervaring met redactie, tekstschrijven en ‘praten in plaatjes’. Hiermee kan ik je ondersteunen bij je online storytelling en content ontwikkeling.

Bel of mail me over jouw specifieke vraag.

Visual storytelling door Dorine Mobron van Dovision: tekening van een octopus op papier.
Foto van ebook 'Storytelling' door Dorine Mobron en Maria Menger

STOP MET OVERTUIGEN EN BEGIN MET STORYTELLING:

5 sleutels voor een pakkend verhaal.