Testimonials

Voor wie werk ik?

Mijn klanten hebben idealen, ze zijn leiders. Hun onderneming of organisatie is voortdurend in beweging, net als zij zelf. Daarom weten zij dat er veel afhangt van hoe zij het verhaal overbrengen, het verhaal waarmee zij anderen kunnen inspireren en activeren.

Dat vraagt om te beginnen om een helder doel en vervolgens om waarachtige illustraties en verhalen die dit illustrereren. Ik ben de ‘ver-taler’ van hun boodschap. En help hen om het vervolgens uit te dragen richting publiek op een verhalende manier die dialoog en interactie teweegbrengt.

Bewaren

Bewaren

Dat uitdragen van hun verhaal doen zij on- en offline, in gesprekken, als spreker of als inspirerend leider, als zelfstandig professional of werkgever.

Klanten:

 • Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD)
 • ’t Lokaal, gemeente Zaanstad
 • Gemeente West Betuwe
 • Regio College Zaanstad-Waterland
 • Vele Start Ups en MKB ondernemers
 • Gemeente Wormer-Oostzaan
 • Provincie Noord-Holland ism Ontwikkelingsbedrijf NoordHolland en HiPotential
 • Zaans Medisch Centrum
 • QMatters
 • Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar
 • Verloskundigen Groei in Amaterdam
 • Pantheon Woningcorporatie
 • Shell
 • Staatsbosbeheer
 • Bibliotheken
 • NUON

Coen Jutte

Foto van Coen Jutte - Dovision

Dankzij Dorine heb ik nu veel meer opdrachten. Ik had al enige clientèle opgebouwd om met muziek/zangoefeningen in een workshop een bijdrage te leveren aan team-prestaties. Maar het ging mij niet snel genoeg. Ik merkte, dat ik hulp nodig had om een beter inzicht te krijgen in de waarde én de werking ervan. Vooral ook om nieuwe klanten te krijgen. Een aantal sessies met Dorine leverden mij heel veel op: een klinkende naam (‘de Notenkraker’), een betere aanpak in mijn workshop en dus in feite een beter produkt (!) en heel scherpe teksten, waarmee ik met speels gemak de grootste scepticus over de streep lijk te krijgen. En de samenwerking was geweldig. Ze haalde het beste in mij naar boven en ook dat is van grote waarde geweest. En nog steeds.

Team- en organisatiecoach

Barbara van Ittersum

Ik heb een story- en business coach: Dorine Mobron van DoVision! Haar credo is ‘The art of business, the business of art’ en ze heeft mijn bedrijf na ziekte van 5 jaar, weer een nieuw tweede leven in weten te blazen. Met haar creativiteit, kennis van wat er in de maatschappij gebeurt, structuur en focus krijgt ze deze wildebras weer ‘on track’! Inmiddels heb ik 3 tentoonstellingen gehad en mijn boek gepubliceerd. En geef ik workshops over Identiteit en Fotografie. In 6 maanden tijd. Ik had het niet zonder Dorine voor elkaar gekregen! Haar inhuren, kost je wat maar het levert je het driedubbele op!

Fotograaf, kunstenaar en filmmaker

Neske Beks

Af en toe moet je jezelf (durven) laten opschudden en coachen. Dat deed ik met Dorine van DoVision met betrekking tot mijn hernieuwde aanpak in mijn cultureel ondernemerschap. Dorine Mobron wat ben je helder, inventief en goed!

Schrijfster, filmmaker en storyteller

Mira Solvilj – ondernemer

Dorine inspireert altijd, met haar verrassende opdrachten, stimulerende vragen en innovatieve ideeën. Ze heeft humor, denkt mee op eigenlijk alle vlakken van het ondernemerschap, en ze haalt het beste uit mij naar boven. Ik werk graag samen met Dorine. Een perfect match, kan ik gerust zeggen na 2,5 jaar samenwerking.

Ondernemer

Atte Jongstra

Dorine Mobron is een bijzonder goede redacteur van zowel literaire als non-fictieteksten. Zij heeft drie boeken van mij geredigeerd, waarvan twee romans en een essaybundel. In alle drie gevallen heeft haar arbeid veel bijgedragen aan taal, samenhang en puntigheid van de tekst. Ze is bijzonder scherp op overbodigheid, herhalingen en stoplappen. Belangrijker nog misschien is haar oog voor grote lijnen: wat belooft men (impliciet of expliciet) de lezer, en wordt die belofte ingelost? Met andere woorden: is een en ander consistent? En tenslotte: snijdt de ‘boodschap’ hout? Opmerkelijk ook is haar brede maatschappelijke oriëntatie. Voor zelfs een historische roman stelt zij de vraag: wat heeft betreffende geschiedenis de lezer van nu te zeggen? In mijn dertigjarige schrijverscarrière heb ik zelden een beter redacteur meegemaakt dan mevrouw Mobron.

Daarnaast heeft ze mij in het laatste stadium van de organisatie van de grote expositie ‘Paden naar het paradijs’ in Rijkmuseum Twenthe, (2015) geadviseerd op het gebied van PR, publiekskwesties en communicatiezaken. Ik heb versteld gestaan van haar creativiteit, haar helderheid van haar inzichten, en maak sindsdien regelmatig gebruik van haar expertise als het gaat om mijn werkzaamheden als schrijver, curator en beeldend kunstenaar.

Schrijver (Constantijn Huygens-prijs 2016) en curator

Sandra Barendrecht

Testimonials van klanten van Dovision: foto van Sandra Barendrecht

Dorine doet niets liever dan meedenken over nieuwe, verrassende invalshoeken. Zij ziet vooral wat ook nog kan, haar ideeënbrein lijkt onuitputtelijk! Ze is enorm creatief in het maken van aansprekende (web)teksten, en kan deze nog beeldender maken met mooie, humorvolle afbeeldingen. Dorine zet je aan het denken over je eigen (bedrijfs)doelen, je missie en visie en hoe je die tot uiting wilt laten komen in je bedrijfsvoering. Ze gebruikt al deze kwaliteiten ook om in de virtuele wereld haar steentje bij te dragen door daar kennis te delen, aan te zetten tot discussie en met een knipoog de wereld te beschouwen. Zit je op een schijnbaar dood spoor met een oorspronkelijk goed plan? Vraag Dorine je plannen nieuw leven in te blazen! Ze zal dat doen met plezier, humor, betrokkenheid en deskundigheid!

Procesleider Opleidingen ProRail